Praktijk Vaneker hanteert meerdere behandelmethoden. Voor iedere cliënt wordt bekeken welke hiervan nodig zijn om een klacht te verbeteren.

 • Acupunctuur:
  • Naald
  • Laser
  • Drukpuntmassage
  • Infrarood
 • Dry Needling / Ah Shi (= Chinese benaming):
  • Trigger point
 • Mobilisatietechnieken /Holistic Pulsing
 •  Asyra
 • Orthomoleculaire middelen en kruidentincturen
 • Homeopathische frequenties, via Asyra IDT en MORA NOVA
 • Massage:
  • Bindweefselmassage
  • Gua Sha massage
 • Bachremedies:
  • Bach
  • Bush Flower Australië
  • Living Essences Australië
  • Orchid Bloesem Remedies
 • MORA NOVA bioresonantie
 • Medical Taping
 • Leefstijl- en voedingsadviezen met voedselintolerantietest

Beschikbare behandelmethoden:

Acupunctuur

Acupunctuur

Meridianen of energiebanen zijn transportwegen van lichaamsenergie die nodig zijn om te leven. Elke meridiaan is verbonden met een orgaan in ons lichaam. Alle meridianen bij elkaar vormen een netwerk van energiegeleiders. Op dat netwerk liggen alle acupunctuurpunten, meer dan 360 punten verdeeld over 14 energiebanen.

Elk van die punten staat in contact met een orgaan of heeft een bepaalde functie. Als u gezond bent zijn alle energieën in balans. Bent u niet gezond, dan kan de acupuncturist met behulp van naalden, magneetjes, massage, verwarmen met moxa of infrarood of een laserstraal bepaalde energieën stimuleren. Voor meer informatie: www.acupunctuur.nl


Asyra

Asyra

Als een auto stuk is wordt de oorzaak gezocht door de auto aan te sluiten op een computerprogramma en testen uit te voeren.

Eenzelfde beeld ontstaat bij gebruik van de Asyra IDT; testen worden via 2 handelektroden naar de cliënt gestuurd en op Quantum energie niveau wordt geregistreerd waar problemen zich bevinden.

Indicaties voor verdere behandelstrategieën worden hiermee adequaat gegeven.

Wetenschappelijke onderbouwing:

Het Asyra systeem is wetenschappelijk onderzocht in de Jeppsen-Osguthorpe studie. Alan Jeppsen, M.D., en Steven G. Osguthorpe, N.D hebben een onderzoek gedaan met een groep van 500 patiënten. Het ging hierbij om een zogenaamde dubbel blinde studie: er waren 500 patiënten met subfysiologische hypothyreoid functie en een controle groep van 100 personen. De correlatie tussen klinische laboratorium onderzoeken en de EDS metingen hebben laten zien dat de Asyra bijzonder nauwkeurig is, een nauwkeurigheid van 99,5% met een p < 0,005.


MORA bioresonantie

MORA bioresonantie

Het MORA-bioresonantie-apparaat heeft meerdere functies binnen één apparaat:

 1. De mogelijkheid een electro-acupunctuur meting te verrichten aan de begin- en eindpunten van de energiebanen;

 2. Het specifieke van het MORA-bioresonantie-apparaat is dat het specifieke frequenties van het lichaam kan versterken. Het lymfesysteem harder laten werken bijvoorbeeld. Frequenties die niet in het lichaam thuishoren kunnen afgeremd worden. Op deze wijze kan de behandeling het lichaam aanzetten tot het opruimen van overtollig ballast en versterken van eigen energiestromen.

Mobilisatie / Holistic Pulsing

Mobilisatie / Holistic Pulsing

Anny gebruikt milde mobilisatietechnieken van gewrichten aan de hand van methode Maitland.

Maarten is geoefend in de methode Holistic Pulsing. Kleding blijft daarbij aan.

Met hele lichte bewegingen worden blokkades opgespoord en uitgenodigd weer te gaan stromen. Blokkades kunnen zich in het gehele lichaam bevinden.

Oorzaak van een blokkade kan zowel fysiek als ook mentaal van aard zijn.


Orthomoleculaire- en kruidentherapie

Orthomoleculaire- en kruidentherapie

De orthomoleculaire geneeskunde maakt gebruik van vitaminen en mineralen.

Als ik een duidelijk tekort van een bepaalde stof meet, schrijf ik het middel in kwestie voor een korte periode voor. Als het tekort is aangevuld dan kan het lichaam met goede voeding functioneren zonder veelvuldig gebruik te maken van supplementen.

De Traditionele Chinese Geneeskunde maakt veelvuldig gebruik van kruidentincturen en kruidentabletten. Hiermee kun je lichaamstemperatuur, obstructie en slijmvorming beïnvloeden. Ik maak gebruik van kruiden van gerenommeerde fabrikanten waarbij gedegen onderzoek naar de werking en de veiligheid ervan is gedaan.


Homeopathie

Homeopathie

Met homeopathische middelen kan het zelfregulerend vermogen van het lichaam aangezet worden om de klacht op te lossen.


Massage

Massage

Blokkades in energiestroming kunnen met massage doorgankelijk gemaakt worden. Ik gebruik daarvoor diverse massagetechnieken, met en zonder hulpmiddelen. Een voorbeeld hiervan is Guasha (Traditionele Chinese Geneeskunde) waarbij een glasstaaf of een jadesteen wordt gebruikt. Bij Guasha wordt de onderste huidlaag losgemaakt. In de onderhuid lopen vele energiebanen en zenuwverbindingen met dieper gelegen weefsels. Een losgemaakte blokkade kenmerkt zich door rode puntjes op de huid. Het losmaken is niet pijnvrij maar het geeft nadien wel een vermindering van de klachten. Lees meer: www.guashatherapie.nl


Bach en overige remedies

Bach en overige remedies

Dr. Edward Bach heeft 38 remedies gemaakt van diverse jonge knoppen van bomen en planten. Van elke knop heeft hij beschreven welke negatieve emotie het omzet in een positieve emotie.


Medical Taping

Medical Taping

Bij Medical taping wordt gebruik gemaakt van elastische tape. Door de elasticiteit van de tape verandert het doorstromingsgebied onder de huid. Hierdoor komt de circulatie van het bloed beter op gang. Pijn wordt veroorzaakt door het stilstaan van de bloedcirculatie. De tape kan over bepaalde energiebanen geplakt worden of over spieren en gewrichten.